Schoolinformatie

De klaslokalen:

De klaslokalen zijn groot, de ramen in de lokalen aan de buitenkant lopen tot aan de grond om het contact met buiten te creëren. Om de eventuele zon te weren is er een zonnewering geplaatst bij elk raam. De ramen aan de binnenkant zijn hoger geplaatst, daaronder zijn de kapstokken voor de desbetreffende klas te vinden.
In het lokaal is ook een digitaal bord te vinden met daarnaast een whiteboard, hier maakt de leerkracht gebruik van tijdens het geven van de verschillende vakken.
Elk lokaal heeft een eigen kleine berging, hier worden materialen bewaard voor de desbetreffende klas. Daarnaast heeft elke klas ook een eigen toilet.
Ook is er in elk lokaal ruimte voor Ipads en computers. Tijdens bepaalde lessen wordt er gebruik gemaakt van ICT, dit wordt beschreven onder het kopje vakken en ICT.

 

Ontmoetingsplek:

Onze school heeft een ontmoetingsplek, de ouders en kinderen hebben hierdoor een vaste plek waar zij vragen kunnen stellen en waar de gevonden voorwerpen liggen. Daarnaast hebben wij in het midden van de school een auditorium, hier worden de weekopeningen, voorstellingen, vergaderingen etc. gehouden.

 

Schoolbibliotheek: 

Wij werken samen met de bibliotheek, hierdoor hebben wij in de school een bibliotheek kunnen openen. Doordat wij samenwerken met de bibliotheek hebben wij toegang tot een groot, breed assortiment boeken en worden deze ook bijgehouden. De ouderraad verzorgt hier het reilen en zeilen.

Extra lokalen:

In onze school hebben wij extra lokalen, deze lokalen worden voor verschillende doeleinden ingezet:
- Remedial teaching
- Handvaardigheid
- Muziek
- Stille werkruimte
- Plusklas

 

Communicatie met ouders:

Wij vinden dat ouders continu goed op de hoogte moeten zijn van alles wat er op school gebeurt. Hiervoor hebben we verschillende manieren om ouders te informeren:

  • Aan het begin van het jaar krijgt elk gezin een schoolkalender. Daarin staat alles wat er komend jaar gaat gebeuren.
  • Een schoolkrant wordt elke maand gemaakt met behulp van de leerlingenraad. De schoolkrant is een samenwerking van team en leerlingen. Hierin staat vooral wat er afgelopen maand allemaal is gebeurd.
  • In de school hebben we een grote box staan waar ouders ideeën, meningen etc. in kunnen doen. De box wordt om de 3 weken geleegd en wordt in de vergaderingen besproken.
  • Op elke vrijdag voor de vakantie worden de ouders en verzorgers uitgenodigd om gezellig een drankje te doen om de periode af te sluiten en de vakantie in te luiden. 

 

Spreekavonden en informatieavonden:

Aan het begin van het cursusjaar plannen we voor de groepen 1 tot en met 8 een informatieavond. Op deze avond vertelt de leerkracht alles over de gang van zaken in de groep en over de lesstof. De leerkracht van groep 8 splitst dit toe op de schoolkeuze en het voortgezet onderwijs. Spreekavonden worden gehouden bij de start van het schooljaar. Dit is bedoeld voor alle groepen. Vanaf groep 5 worden ouders en leerling uitgenodigd. Tijdens dit kennismakingsgesprek gaan we samen op zoek naar verwachtingen, uitdagingen en onderwijsbehoeften van het kind voor het nieuwe schooljaar. Aan het eind van het schooljaar vindt er nog een keer zo’n gesprek plaatst. Het schooljaar wordt dan geëvalueerd.

Ouderbijdrage:

De ouderbijdrage is niet wettelijk verplicht, maar wij stellen het als school erg op prijs. De ouderbijdrage is volledig vrijwillig. Leuke activiteiten op school, traktaties, spelmateriaal etc. worden er voor gekocht. Het geld komt volledig ten goede aan de kinderen en de leuke dingen op school.

Activiteitencommissie:

Deze commissie is voor veel verschillende activiteiten binnen de school onmisbaar. De commissie zorgt ervoor dat de school naast het volgen van het les- en leerprogramma ook een gemeenschap is waarbinnen gevierd, gefeest en plezier gemaakt wordt. De activiteitencommissie bestaat uit ouders en het team. Dit alles wordt gefinancierd door de jaarlijkse vrijwillige ouderbijdrage. Voor aanmelding bij de commissie kunt u terecht bij Daniëlle Grit.
 

Snappet

We hebben ervoor gekozen om Snappet te gebruiken. Snappet is het grootste adaptieve onderwijsplatform in Nederland dat meer dan 1.200 scholen, 80.000 leerlingen en 8.100 leerkrachten met elkaar verbindt. Snappet is een speciale tablet die verschillende vakken digitaal aanbiedt. Wij maken gebruik van de rekenmethode via Snappet, we gebruiken het om woorden te flitsen en de woordenschat van de kinderen te verbeteren. Een groot voordeel aan Snappet is dat de leerkrachten de kinderen nog beter in de gaten kunnen houden en gelijk kunnen inspelen als een onderdeel niet helemaal goed gaat. Ook zien de leerlingen gelijk of ze goed bezig zijn of dat ze om hulp moeten vragen.

 

Digitale prentenboeken:

Al in de onderbouw maken we gebruik van ICT door gebruik te maken van digitale prentenboeken. Op deze manier kunnen alle kinderen de verhaal op een zelfgekozen moment beluisteren en ook eventueel opnieuw afspelen.

 

Gezonde/ duurzame school:

De klassen krijgen elke week drie keer fruit aangeboden vanuit de lokale supermarkt. Daarnaast besteden wij tijdens de Gruitweken extra aandacht aan eten en drinken (schijf van vijf). Daarnaast maken wij gebruik van zonnepanelen op het dak en gras, daardoor kunnen wij op een milieu bewuste manier gebruik maken van een vloerverwarming. In de klassen wordt dan ook op sloffen gelopen om vuil en stof tegen te gaan. Door de vloerverwarming blijft het lokaal lekker op temperatuur, ook is er een klimaatsysteem in de school verwerkt. Zo is er een temperatuur die prettig is om in te werken. Ook hebben wij veel bomen rondom de school staan voor de frisse lucht en de aantrekkelijkheid van de omgeving.

 

Speellokaal / gymzaal:

 De kleutergroepen 1 en 2 zitten dichtbij het speellokaal. Daarnaast zit de gymzaal verwerkt in het gebouw. Hier wordt ook na schooltijd gesport, het is een sporthal voor meerdere doeleinden.

 

Het schoolplein:

Het schoolplein is aangelegd om de school heen, de onderbouw heeft een bepaalde kant en de bovenbouw een bepaalde kant. Dit wordt in tweeën gesplitst door een streep op de grond, zo kunnen de klassen samen spelen maar ook apart.
Er staan verschillende toestellen op het plein die gericht zijn op de ontwikkeling van de motoriek. Onder andere: de standaard toestellen (schommel, zandbak, voetbal kooi) daarnaast is er ook een tokkelbaan/kabelbaan, een pingpong tafel, een berg met tunnels en palen etc. en fietsen/steppen voor de kleuters. Ook zijn er borden en wegen geverfd voor de verkeerslessen, zodat de leerlingen spelenderwijs leren. Daarnaast is er een groot gebied voor de leerlingen om ‘vrij’ te spelen. De fietshokken zijn ingedeeld per klas. 

Er is een parkeergarage onder de school geplaatst, hier staan onder andere een bus van de school, een opbergruimte voor de fietsen/steps van de kleuters en parkeerplekken voor de leerkrachten en de andere organisaties die zich bevinden in de school.

Er zijn moestuintjes die onderhouden worden door de midden- en bovenbouw zo kunnen de leerlingen ook buiten onderzoekende en ontdekken leren.

 

Vakleerkrachten:

Er is een gezamenlijk magazijn voor alle knutsel/handvaardigheidsspullen. Hier wordt gebruik van gemaakt door de vakleerkracht handvaardigheid. Dit wordt elke week door haar/hem verzorgt.

Voor gym is er een vakleerkracht, dit wordt elke week gegeven.

Voor muziek en drama is er ook een vakleerkracht op school.